In de kas

Groep 5

apr 30

Wij zijn met de klas naar de kas geweest. De kas is in Aalst, ze kweken er alleen maar fresia’s. Het zijn mooie bloemen en ze ruiken lekker. En ze zijn er in veel kleuren. We kregen 2 keer eten en drinken. We kregen veel uitleg over de fresia’s, daarna was er nog een quiz. We konden daarmee prijzen winnen. Aan het einde mochten we zelf bloemstukken maken.
De groeten van Thom, Elena en Sara

Wij zijn op woensdag 17 april naar de kas geweest. In de kas is maar één bloemsoort: de fresia. We kregen een rondleiding door de kas. Onze rondleider heette Gerrit. Ze hebben alles uitgelegd over de fresia. Wist je al dat in een bed 5000 fresia’s staan? We hebben nog een quiz gedaan, een boeket gemaakt en een bloempot met bloemen er in. Bij het boeket moet je water in de vaas doen en een beetje 7up. We hebben ook een prijs gewonnen met de quiz. Het was een leuk uitstapje dus.
Groetjes Nathan en Manouk

Wij zijn met onze groep naar de kas geweest. Het was in Aalst. De bloemsoort was fresia’s. 16 uur per dag zijn de gordijnen dicht. En in de zomer verven ze de ruiten wit, zo groeit de bloem beter. Je kan de bloem ook in de tuin planten, dan moet je hem aan het noorden van het huis zetten. Je moet ook 7up bij het water doen, dan blijven de bloemen langer leven. We kregen ook uitleg van een meneer die daar werkt. Het was een leuke dag. Je had ook een quiz en toen mocht je iets uitkiezen.
Dit was het verslag van Julia en Marijn

We zijn naar de kas geweest. Ze kweekten daar fresia’s. We hebben veel lol gehad, maar ook veel geleerd. Bijvoorbeeld dat ze langer blijven staan met 7up. We hebben bloemstukjes gemaakt en boeketjes. En we hebben op het eind een quiz gedaan en Dani is 1e geworden. Ze heeft een prijs uitgezocht, een badminton set.
Dit was ons verslag Sophie en Sophia, doei!