Game on

jun 06

Op dinsdag 4 juni zijn de kinderen van groep 7 en 8 naar het techniekfestijn Game on geweest in de evenementenhal in Gorkum. We hebben daar vier van de acht hoeken gedaan.

Eerst zijn we naar de scheikundehoek gegaan, waar allerlei proefjes gedaan konden worden.
Daarna gingen we naar de natuurhoek. Daar werden ons dingen verteld over water (dijken, muskusratten, vissen, riolering).
Na deze hoek gingen we naar de bouwwerkplaats. De kinderen konden daar metselen, dakpannen leggen, een vogelhuisje maken, machines besturen en schilderen.
De laatste hoek was een hoek met diverse activiteiten. Zo konden de kinderen een sleutelhanger maken waarin ze zelf tekst konden branden, er was een klimtoren van de marine en bevonden ze zich met een VR-bril op midden in een verhaal. Leuk om te zien hoe bepaalde kinderen reageren terwijl wij (juf Agnes en juf Gerlinde) niet zo’n bril ophadden en dus geen idee hadden van wat er te zien was 😊

De kinderen hebben zich prima vermaakt en ook weer nieuwe dingen ervaren en geleerd. Er zijn uiteraard weer foto’s om een beeld te geven van hoe het was.