Huiswerk groep 7

Topografie

Hieronder kun je zien op welke datum je een toets hebt. De toetsen zijn altijd op vrijdag.
Let op! Toets 7 (Zwitserland en Oostenrijk) bestaat uit 2 onderdelen. Voor en achterkant van het blad leren dus!

1. Europa – landen – vrijdag 8 september
2. Europa – hoofdsteden – vrijdag 22 september
3. België en Luxemburg – vrijdag 6 oktober
4. Duitsland – vrijdag 27 oktober
5. Frankrijk – vrijdag 10 november
6. Verenigd Koninkrijk en Ierland – vrijdag 24 november
7. Zwitserland en Oostenrijk – vrijdag 8 december
8. Scandinavië en Baltische staten – vrijdag 22 december

Topondernemers

We beginnen dit jaar met thema 1: reizen. Net zoals in groep 6 wordt er ook in groep 7 een A4’tje van de kinderen verwacht. Het belangrijkste criterium hierbij is dat het A4tje in eigen woorden is opgesteld. Onderwerpen waar aan gedacht zouden kunnen worden en welke aan bod komen in de klas zijn: de ruimte, Middellandse Zee, de Wadden, de V.O.C., verschillende landen/vlaggen, trekvogels, inentingen, planeten, een kompas, coördinaten en Exodus (uittocht uit Egypte). Ik heb de kinderen uitgelegd dat een verslag van de eigen vakantie hier ook goed bij past.

Als voorwerp moeten de kinderen iets meenemen wat bij de afgelopen vakantie past. Dit kan een vakantiefoto zijn, een souvenir o.i.d. Er moet in ieder geval iets over de vakantie bij verteld kunnen worden.
Het A4’tje en het voorwerp moet uiterlijk woensdag 6 september ingeleverd worden.

Toets unit 1: donderdag 12 oktober
Net als vorig jaar krijgt groep 7 per thema vier bladen met Engelse woordjes mee naar huis.
Elke week wordt er een blad mondeling overhoord.
Nieuw dit jaar is dat er meer woordjes getoetst worden en dat er ook zinnen geleerd moeten worden.
De toetsen zijn altijd op donderdagmorgen.
Omdat we op 28 september op schoolreis gaan en er op 6 oktober al een topotoets is, krijgen de leerlingen deze keer vijf weken voor het leren van hoofdstuk 1.

Boekverslag

De inleverdata voor de boekverslagen zijn:
1 voor de kerstvakantie – donderdag 21 december
1 voor de voorjaarsvakantie – donderdag 22 februari
1 voor de meivakantie – donderdag 19 april
1 voor de zomervakantie – maandag 9 juli

Wanneer een boekverslag eerder af is, mag dit uiteraard ingeleverd worden!

Boekbespreking
In de Kinderboekenweek (van 4-13 oktober) houden alle leerlingen een boekbespreking.
Donderdag 5 oktober: Bart
Vrijdag 6 oktober: Jesse, Valentino en Dylano
Maandag 9 oktober: Isa B.
Dinsdag 10 oktober: Roy, Kevin en Abel
Woensdag 11 oktober: Isa T. en Teun