Huiswerk groep 7

Werkstuk

Inleveren op papier: dinsdag 30 mei

Als je het eerder af hebt, mag je het uiteraard ook eerder inleveren!

Het is niet handig om pas in de laatste week te beginnen met je werkstuk. Als je twijfelt of je wel goed op schema loopt en wat je doet ook goed is, kun je tussendoor de juf je werk laten controleren. Let op: dit is niet verplicht, alleen als je het fijn vindt!

Wat?Wanneer inleveren?
Onderwerp inleverendinsdag 28 maart
Titels van hoofdstukken doorgevendinsdag 11 april
Hoofdstuk 1 afdinsdag 18 april
Hoofdstuk 2 afdinsdag 9 mei
Hoofdstuk 3 afdinsdag 16 mei
Hoofdstuk 4 afdinsdag 23 mei
Hele werkstuk inleverendinsdag  30 mei

De hoofdstukken kun je meenemen op een usb-stick of je kunt ze de dag ervoor mailen naar juf Leandra: leandra@cbssamenopweg.nl

Topografie
Op donderdag 22 december is de laatste toets (Scandinavië en Baltische staten) die in het mapje zit. Wilt u op deze dag kijken dat uw kind het topografie mapje mee naar school neemt? Dan doen we de volgende leerbladen erin:

1. Midden – Europa toets op donderdag 19 januari
2. Spanje en Portugal toets op donderdag 2 februari
3. Italië en Slovenië toets op donderdag 16 februari
4. Zuidoost – Europa toets op donderdag 9 maart
5. Oost – Europa toets op donderdag 23 maart
6. Europa (wateren en gebieden) toets op donderdag 6 april
7. Oost – Europa (landen/steden) toets op donderdag 20 april
8. West – Europa toets op donderdag 18 mei
9. Noord – Europa en Zuid – Europa toets op donderdag 8 juni
10. Rusland toets op donderdag 22 juni

Let op: bij toets 9 is het oefenblad dubbelzijdig bedrukt, voor en achterkant leren dus! De toets kan ’s ochtends of ’s middags zijn.

Engels
Voor Engels leren we elke week een aantal woordjes. Zo is het niet in één keer een grote hoeveelheid voor de toets. Elke week krijgen de kinderen een kort dictee over de geleerde woordjes.

Huiswerk Engels:

Woordjes deel 1      23 -06

Woordjes deel 2      30-06

Boekverslag
De inleverdata voor de boekverslagen zijn:

1 voor de kerstvakantie – donderdag 22 december
1 voor de voorjaarsvakantie – donderdag 22 februari
1 voor de meivakantie – donderdag 20 april
1 voor de zomervakantie – maandag 3 juli

Wanneer een boekverslag eerder af is, mag dit uiteraard ingeleverd worden!

Topondernemers

Tot 24 mei werken we aan thema 11: multimedia. Zoals bij ieder thema, verwachten we ook deze keer een A4’tje van de leerlingen. Het belangrijkste criterium hierbij is dat het A4’tje in eigen woorden is opgesteld. Het A4’tje over een van de onderwerpen moet uiterlijk woensdag 19 april ingeleverd zijn (hier hebben we in de klas ook al aan gewerkt). Ook moet er weer een voorwerp meegenomen worden.
We verwachten van de leerlingen een voorwerp van ‘groep 7-niveau’. Bijvoorbeeld een boek over de industriële revolutie of een krantenartikel over sociale media of journalisten in oorlogsgebieden, maar geen oud mobieltje bijvoorbeeld. Dit hebben we ook in de klas besproken.
We gaan bij dit thema opdrachtkaarten maken over het maken van het journaal, het eerste schrift, Radio Oranje, hiërogliefen, satellieten, meteorologen, de industriële revolutie en morse.